Chmelíček Edjami 6 měsíců

29.10.2011 14:08

Dnes je tomu přesně půl roku, co nám Jaruška Mikulenková chs Edjami, volala, že se nám narodil náš krásný žlutý chlapeček Chmelíček. Okamžitě jsme se do tohoto úžasného stvoření zamilovali a naše láska k němu stále roste.

Chmelík je ve smečce naprosto vyrovnané a nekofliktní zvíře, holky ho přijaly skvěle. Na ulici se nebojí žádného hluku, ani velkých projíždějících aut. K cizím lidem je však velmi rezervovaný. Neumí být jedináčkem, nejlépe a nejjistěji se cítí ve smečce svých děvčat a nejvíce jeho srdíčko, hned po paničce, tíhne k naší krásné Močentě. S Drahou Mojou vytvořili nerozlučný pár, který ovšem působí jako klubko hadů. Jejich krkolomné hry a honičky neznají konce.

Světe div se, ale i naše prasátko Pú, nikoliv medvídek, ale nyní už prasátko Pú, naše Pollynka, která dosáhla své rekordní váhy 3 kg, se s Chmelíčkem dokáže honit dlouhé minuty po louce a je pořádně naštvaná, že ho nemůže chytit. Pollynka stále zůstavá naší nejrychlejší členkou smečky, ale na Chmelíčkovu mrštnost opravdu nemá.  Ten s ladností a mrštností zajíce mění v krátkých intervalech směr a naše Polly se jen diví, kde zase ten rošťák je???,  když ještě před vteřinou už ho měla téměř na dosah. My to se zálibou vše pozorujeme a smejeme se Pollynčiným marným pokusům chytit Chmelíčka, který je tak rychlý a v běhu obratný, až nám z toho přecházejí oči a točí se nám hlava.

Za zapůjčení kvalitního foťáku moc díky naší kamarádce,

HPCH hovawartů Hance Jemelkové chs Moravia Hovacor

a za pořízení krásných fotek díky kámošce Martině Fistngové chs Moravia Diamond.

.

Mé velké díky patří Klubu hovawartů, který mi umožnil získat novou zkušenost, když mě holky z chovatelského koleg. projevily důvěru a pověřily mě funkcí zapisovatelky při svodu mladých hovawartů v Kroměříži - Kotojedech. Díky, příště zas a ráda.


TOPlist